Nieuws

Proeverijen van Nicewine.nl

Onze volgende proeverij is op zondagmiddag 28 april 2024 van 14 tot 17 uur.
Onze klanten ontvingen een uitnodiging per mail.

Als u uw eigen wijnkeldervoorraad wilt aanvullen, kunt ons bellen en/of mailen om een individuele afspraak te maken.
Vriendelijke groet, Gerard MuldersLees verder.....


Proeverijen

Proeverij Nicewine 11 juni 2022  Paul bij de rode wijnen

 

Op zondagmiddag 16 oktober 2022 hielden wij onze Najaarsproeverij 2022. Op zondagmiddag 11 december 2022 was onze Eindejaarsproeverij.

 

Bezoek aan Cantele in Lecce-Puglia 2012    Eerste proeverij in de schuur in 2009    

 

Regelmatig houden we proeverijen in onze verbouwde grote schuur. Voor de proeverijen kunt u zich aanmelden via ons mailadres: info@nicewine.nl

Deze proeverijen houden wij twee maal per jaar in mei/juni, en in oktober. Inloop mogelijk tussen 13:30 en 17:00 uur. Tussentijds bent u altijd welkom om een glas wijn te komen proeven.

2020 en 2021 waren vanwege de Corona-maatregelen bijzondere jaren voor ons. De Horeca lag plat. Gelukkig bleven de particuliere klanten regelmatig langskomen. Onze Najaarsproeverij was gepland op een zondagmiddag eind oktober 2020 (gecanceld) en de Eindejaarsproeverij medio december 2020 (gecanceld). Op zondag 20 juni 2021 hadden wij een proeverij met vaste zitplaatsen. Omdat Max Verstappen de GP 1 reed, was het tussendoor zo rustig dat we zelf konden kijken naar de race. Op zondag 24 oktober 2021 was de Najaarsproeverij met zit- en staanplaatsen aan tafels en de QR-code. Op zondag 19 december 2021 hadden wij onze Eindejaarsproeverij gepland. Helaas werden de Coronamaatregelen weer verscherpt. Afhalen was wel nog mogelijk op individuele afspraak.

 

Op verzoek zijn er mogelijkheden voor themaproeverijen voor groepen (12 tot 18 personen). Eventueel aangevuld met kleine hapjes of een driegangendiner met wijn/spijscombinaties. 

Achterwand van Trattoria Romeo e Giullietta in Verona 2014. Alto Adige, Tramin Achterwand Trattoria in Verona                            Kellerei Tramin - Alto Adige

Op onze grote Assortimentsproeverij van 26 mei 2019 was exportmanager Massimo Marai van Podere Selva Capuzza aanwezig om een aantal witte, rosé en rode wijnen te presenteren. Het droge weer zorgde ervoor dat iedereen met een glas wijn van de tuin en van de binnenplaats kon genieten.

Binnenplaats by nightEindejaardiner Nicewine met boom 2018Gerard en Agnes van Uccelliera Vinitaly 2014

De kleinere Eindejaarsproeverij op 16 december 2018 was goed bezocht. Het aansluitende wijnspijsdiner werd heel gezellig, omdat een aantal vaste klanten vrienden hadden meegenomen. Samen genieten in een mooie ambiance.

Prowein 2014, Proeven bij Poderi del Paradiso Prowein 2014, Sfeer bij stand Petrolo Prowein 2014, Spumante proeven bij Provenza

Elk jaar bezoeken wij met onze vaste medewerkers de grote wijnbeurzen Prowein in Düsseldorf en met zijn tweeën Vinitaly. Nieuwe ontdekkingen in 2016 waren: Lagone en Sor Ugo van Aia Vecchia, en de Vermentino, Cannonau en Bovale van Su' Entu. Ook dit jaar (2021) zijn de nieuwe jaargangen van hun wijnen beschikbaar.

Op Prowein 2019 en Vinitaly 2019 hebben we samen met de wijnmakers en eigenaren van de wijndomeinen de nieuwe jaargangen van de wijnen geproefd voor de nieuwe aankopen. Er komen drie nieuwe wijndomeinen bij. Demarie uit Piemonte, Selva Capuzza uit Lombardia en Drei Donà uit Emilia Romagna. Een impressie van deze wijnbeurzen vindt u in ons fotoboek van Prowein en Vinitaly.

Op 27 juli, 10 augustus en 25 augustus 2013 werkten Gerard Mulders van Nicewine.nl en Bas Lenoire van Culinair Events samen onder het thema Trattoria Da Noi. De eerste avond in samenwerking met exportmanager Massimo Marai van Provenza uit Lombardije. De tweede avond met Riccardo Olivi, eigenaar van Olivi Cantine - Le Buche uit Toscane en patissier Colin Groen. De laatste avond met de wijnen van Poderi del Paradiso uit San Gimignano met toelichting door vinoloog Paul Houben.

Op zondagmiddag 2 juni 2013 hielden wij een grote assortimentsproeverij, waarbij ruim vijftig wijnen op de proeftafels stonden. Zoals gebruikelijk was exportmanager Massimo Marai van Provenza (thans Ca'Maiol geheten) aanwezig om toelichting te geven op hun wijnen, waaronder heerlijke Spumantes. Aansluitend was er een goed verzorgd wijnspijsdiner met Theo Schippers van het Smaakpunt in Limbricht.

Massimo Marai van Ca'Maiol bij Nicewine.nl Rode wijnen in de schuur

Op vrijdagavond 17 augustus 2012 organiseerden wij een Themaproeverij Wijnen uit Alto Adige - Süd Tirol. Deze proeverij was volgeboekt en vond vanwege het fantastische warme weer plaats op de binnenplaats van onze carréboerderij.

De grote Assortimentsproeverij van Nicewine van zondag 3 juni 2012 ligt ver achter ons. Tijdens deze proeverij zijn kleine hapjes geserveerd om de wijnen tot hun recht te laten komen. Deze zijn verzorgd door het Smaakpunt in Limbricht.

Mieke Houben bij de witte wijnen Proeverij Nice Wine in Brussel Rosé proeven met de dames 2009