Nieuws

Proeverijen van Nicewine.nl

Onze volgende proeverij is de Assortimentsproeverij van Nicewine. Deze wordt gehouden op een zondagmiddag in juni 2019 van 14 tot 17 uur.
Aanmelding voor deze proeverij graag via: gerard.mulders@planet.nl

Aansluitend aan de proeverij is er een wijnspijsdiner tegen betaling van de kosten à contant 39,50 € p.p.
Het aantal beschikbare plaatsen voor het wijnspijsdiner is beperkt.
Reservering voor het diner is pas geldig na een bevestigingsmail van Nicewine.nl.

Lees verder.....


Proeverijen

Carréboerderij in de herfst Natafelen

Regelmatig houden we proeverijen in onze verbouwde grote schuur. Voor de proeverijen kunt u zich aanmelden via ons mailadres: info@nicewine.nl

Drie maal per jaar houden wij op een zondagmiddag proeverijen voor onze klanten. De grote Assortimentsproeverij begin juni, een Najaarsproeverij in oktober en een Eindejaarsproeverij in december.

Tevens zijn er op verzoek mogelijkheden voor themaproeverijen voor groepen (12 tot 18 personen). Eventueel aangevuld met kleine hapjes of een driegangendiner met wijn/spijscombinaties.

Binnenplaats by nightEindejaardiner Nicewine met boom 2018Gerard en Agnes van Uccelliera Vinitaly 2014

De kleinere Eindejaarsproeverij op 16 december 2018 was goed bezocht. Het aansluitende wijnspijsdiner werd heel gezellig, omdat een aantal vaste klanten vrienden hadden meegenomen. Samen genieten in een mooie ambiance.

Prowein 2014, Proeven bij Poderi del Paradiso Prowein 2014, Sfeer bij stand Petrolo Prowein 2014, Spumante proeven bij Provenza

Elk jaar bezoeken wij met onze vaste medewerkers de grote wijnbeurzen Prowein in Düsseldorf en met zijn tweeën Vinitaly. Nieuwe ontdekkingen in 2016 waren: Aia Vecchia, Su' Entu, en Ca' del Sole. Ook in 2018 hebben we weer mooie wijnen geproefd op beide beurzen en in Italië.

Op Prowein 2018 en Vinitaly 2018 proefden we samen met de wijnmakers en eigenaren van de wijndomeinen. Een impressie van deze wijnbeurzen vindt u in ons fotoboek van Prowein en Vinitaly.

Ook in 2014, 2015, 2016 en 2017 hielden wij onze proeverijen.

Op 27 juli, 10 augustus en 25 augustus 2013 werkten Gerard Mulders van Nicewine.nl en Bas Lenoire van Culinair Events samen onder het thema Trattoria Da Noi. De eerste avond in samenwerking met exportmanager Massimo Marai van Provenza uit Lombardije. De tweede avond met Riccardo Olivi, eigenaar van Olivi Cantine - Le Buche uit Toscane en patissier Colin Groen. De laatste avond met de wijnen van Poderi del Paradiso uit San Gimignano met toelichting door vinoloog Paul Houben.

Onze grote Assortimentsproeverij hielden wij op zondagmiddag 2 juni 2013, waarbij ruim vijftig wijnen op de proeftafels stonden. Zoals gebruikelijk was exportmanager Massimo Marai van Provenza (thans Ca'Maiol geheten) aanwezig om toelichting te geven op hun wijnen, waaronder heerlijke Spumantes.

Massimo Marai van Provenza bij Nicewine.nl Wijnspijsdiner bij Nicewine.nl

Aansluitend hielden wij een wijnspijsdiner in samenwerking met Theo Schippers van Het Smaakpunt uit Limbricht.

IMG_3617_Binnenplaats_7_juni_2009.jpg IMG_3635_Proeverij_7_juni_2009.jpg

Op zondag 14 april 2013 was de kleine Voorjaarsproeverij met witte en rode wijnen o.a. van Kellerei Kurtatsch en Kellerei Tramin. 

Onze kleine Eindejaarsproeverij met wijnen voor de Feestdagen vond plaats op 16 december 2012 in ons proeflokaal in Holtum. Er stonden ruim dertig witte en rode wijnen en spumantes op de proeftafels. Gewoon samen met vrienden genieten en wijn proeven in een sfeervolle ambiente.

Op 14 oktober 2012 hebben wij onze grote Najaarsproeverij gehouden in ons proeflokaal in Holtum (Gemeente Sittard-Geleen). Ruim 150 Vrienden van Nicewine hebben deze proeverij bezocht, waarbij er meer dan vijftig wijnen op de proeftafels stonden.

Op vrijdagavond 17 augustus 2012 organiseerden wij een Themaproeverij Wijnen uit Alto Adige - Süd Tirol. Deze proeverij was volgeboekt en vond vanwege het fantastische warme weer plaats op de binnenplaats van onze carréboerderij.

De grote Assortimentsproeverij van Nicewine van zondag 3 juni 2012 ligt ver achter ons. Tijdens deze proeverij zijn kleine hapjes geserveerd om de wijnen tot hun recht te laten komen. Deze zijn verzorgd door het Smaakpunt in Limbricht.

Mieke Houben bij de witte wijnen Proeverij Nice Wine in Brussel Rosé proeven met de dames 2009