Nieuws

Proeverijen van Nicewine.nl

Onze volgende proeverij is de Assortimentsproeverij eind mei/begin juni 2018. Datum wordt nog vastgesteld.
Aanmelding voor deze proeverij graag via: gerard.mulders@planet.nl

Aansluitend aan de proeverij is er een wijnspijsdiner tegen betaling van de kosten à contant 39,50 € p.p.
Het aantal beschikbare plaatsen voor het wijnspijsdiner is beperkt.
Reservering voor het diner is pas geldig na een bevestigingsmail van Nicewine.nl.

Lees verder.....


Proeverijen

Carréboerderij in de herfst Natafelen

Regelmatig houden we proeverijen in onze verbouwde grote schuur. Voor de proeverijen kunt u zich aanmelden via ons mailadres: info@nicewine.nl

Drie maal per jaar houden wij op een zondagmiddag proeverijen voor onze klanten. De grote Assortimentsproeverij eind mei/begin juni, een Najaarsproeverij in oktober en een Eindejaarsproeverij in november/december.

Tevens zijn er op verzoek mogelijkheden voor themaproeverijen voor groepen (12 tot 18 personen). Eventueel aangevuld met kleine hapjes of een driegangendiner met wijn/spijscombinaties.

Prowein 2014, Proeven bij Poderi del Paradiso Prowein 2014, Sfeer bij stand Petrolo Prowein 2014, Spumante proeven bij Provenza

Ook in 2016 en 2017 bezochten wij met onze vaste medewerkers de grote wijnbeurzen Prowein in Düsseldorf en met zijn tweeën Vinitaly. Nieuwe ontdekkingen waren: Aia Vecchia, Su' Entu, en Ca' del Sole.

Weer mooie nieuwe jaargangen geproefd, samen met de wijnmakers en eigenaren van de wijndomeinen. Een impressie van deze wijnbeurzen vindt u in ons fotoboek van Prowein en Vinitaly.

Op zondagmiddag 15 december 2013 hebben wij onze Eindejaarsproeverij gehouden. Een aantal Vrienden van Nicewine heeft deelgenomen aan een Workshop van Theo Schippers van Het Smaakpunt in Limbricht. Dit naar volle tevredenheid van de deelnemers. Kortom voor herhaling vatbaar.

De grote Najaarsproeverij werd gehouden op zondag 6 oktober 2013 in ons proeflokaal in Holtum. Er stonden ruim 50 wijnen op de proeftafels.  Wij hadden ruim honderd gasten op onze proeverij. Wij vonden het gezellig en onze gasten ook.

Op 27 juli, 10 augustus en 25 augustus 2013 werkten Gerard Mulders van Nicewine.nl en Bas Lenoire van Culinair Events samen onder het thema Trattoria Da Noi. De eerste avond in samenwerking met exportmanager Massimo Marai van Provenza uit Lombardije. De tweede avond met Riccardo Olivi, eigenaar van Olivi Cantine - Le Buche uit Toscane en patissier Colin Groen. De laatste avond met de wijnen van Poderi del Paradiso uit San Gimignano met toelichting door vinoloog Paul Houben.

Onze grote Assortimentsproeverij hielden wij op zondagmiddag 2 juni 2013, waarbij ruim vijftig wijnen op de proeftafels stonden. Zoals gebruikelijk was exportmanager Massimo Marai van Provenza (thans Ca'Maiol geheten) aanwezig om toelichting te geven op hun wijnen, waaronder heerlijke Spumantes.

Massimo Marai van Ca´Maiol (Provenza) bij Nicewine.nl Proeverij Nice Wine

Aansluitend hielden wij een wijnspijsdiner in samenwerking met Theo Schippers van Het Smaakpunt uit Limbricht.

IMG_3617_Binnenplaats_7_juni_2009.jpg IMG_3635_Proeverij_7_juni_2009.jpg

Op zondag 14 april 2013 was de kleine Voorjaarsproeverij met witte en rode wijnen o.a. van Kellerei Kurtatsch en Kellerei Tramin. 

Onze kleine Eindejaarsproeverij met wijnen voor de Feestdagen vond plaats op 16 december 2012 in ons proeflokaal in Holtum. Er stonden ruim dertig witte en rode wijnen en spumantes op de proeftafels. Aansluitend aan deze proeverij hielden wij een Wijn Spijs Diner voor wijnliefhebbers. Gewoon samen met vrienden genieten en wijn proeven in een sfeervolle ambiente. Het viergangen diner werd verzorgd door Het Smaakpunt in Limbricht.

Op 14 oktober 2012 hebben wij onze grote Najaarsproeverij gehouden in ons proeflokaal in Holtum (Gemeente Sittard-Geleen). Ruim 150 Vrienden van Nicewine hebben deze proeverij bezocht, waarbij er meer dan vijftig wijnen op de proeftafels stonden. Ook hebben zij kunnen proeven van de culinaire kwaliteiten van het Smaakpunt in Limbricht.

Op vrijdagavond 17 augustus 2012 organiseerden wij een Themaproeverij Wijnen uit Alto Adige - Süd Tirol. Deze proeverij was volgeboekt en vond vanwege het fantastische warme weer plaats op de binnenplaats van onze carréboerderij. Informatie over de geproefde wijnen kunt bij ons opvragen.

De grote Assortimentsproeverij van Nicewine van zondag 3 juni 2012 ligt ver achter ons. Tijdens deze proeverij zijn kleine hapjes geserveerd om de wijnen tot hun recht te laten komen. Deze zijn verzorgd door het Smaakpunt in Limbricht. Daarnaast konden onze klanten heerlijke truffelproducten en kazen proeven van Culiterranee.

Proeverij Nicewine Brunello di Montalcino proeverij op Vinitaly 2013 Gerard bij Uccelliera mei 2013

Op zondag 15 april 2012 hielden wij onze kleine Voorjaarsproeverij in Holtum. Opnieuw stonden er mooie witte wijnen van Kellerei Kurtatsche en Kellerei Tramin op de proeftafels. De rode wijnen van het wijndomein Cantine Olivi - Le Buche en het nieuwe wijndomein Drei Dona - Tenuta La Palazza zijn goed ontvangen.

Op zondag 11 december 2011 hielden wij onze Eindejaarsproeverij met wijnen voor de Feestdagen. Theo Schippers van het Smaakpunt in Limbricht serveerde gedurende deze proefmiddag enkele smakelijke hapjes uit de eigen keuken. Indien voor uw eigen diner op zoek bent naar mooie betaalbare wijnen kunt u telefonisch contact opnemen met Gerard Mulders. Hij kan u adviseren bij wijn-spijscombinatie, omdat hij zelf graag kookt.